Seu Font - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu Cots - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
938 580 596
contacte@guillemcata.cat

ALUMNES DEL CATÀ I AVIS DEL CASAL DE LA GENT GRAN OFEREIXEN UN ESPECTACLE AL TEATRE CONSERVATORI

ALUMNES DEL CATÀ I AVIS DEL CASAL DE LA GENT GRAN OFEREIXEN UN ESPECTACLE AL TEATRE CONSERVATORI

Aquest dijous, 20 de desembre, tindrà lloc l’espectacle Nadal al Catà, interpretat pels alumnes de l’Institut Guillem Catà i pels avis del Casal de la Gent Gran al Teatre Conservatori. Se’n faran tres sessions (a les 10.30, 12.30 i 19 h). L’espectacle es realitza en el marc del projecte Art k’suma, que cada any impulsa la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa.

Aquest espectacle es va idear ja fa mesos, i ha anat creixent. Inicialment, s’havia convidat el grup Harmonia del Casal de la Gent Gran de Manresa i la Big Band formada per alumnes del Guillem Catà per tal que preparessin una actuació conjunta. Però, a mesura que el projecte ha avançat, ha anat sumant col·laboracions i ha acabat en un format més ampli, aprofitant la celebració del Nadal que l’institut fa per aquestes dates.

Finalment hi haurà fins a 130 persones en escena, entre alumnes de 12 a 16 anys, el grup Harmonia del Casal de la Gent Gran, dirigit per Montserrat Perramon, i altres components del Casal, juntament amb un grup de músics professionals. El muntatge consisteix en un compendi de poemes i cançons i una part teatralitzada. Inclou fragments dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres i també del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra, amb adaptacions del guió a càrrec del professor de l’institut Ramon Fontdevila.

El muntatge permetrà veure per exemple Francesc Vergés, vocal del Casal de la Gent Gran, en el paper de Satanàs, envoltat d’alumnes de l’institut, o bé el president del Casal, Josep Maria Sarri, que recitarà fragments del Poema de Nadal. Les sessions són gratuïtes i estan pensades inicialment per a alumnes de les escoles de l’entorn de l’institut i del mateix centre (a les dues sessions matinals) i per al públic en general (a la sessió del vespre). Per assistir-hi cal demanar invitacions al mateix institut.

Aquest dimarts al migdia s’ha fet la presentació de l’espectacle, a l’Institut Guillem Catà, amb la regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; el professor de l’institut i guionista de l’espectacle, Ramon Fontdevila; els representants del Casal de la Gent Gran Josep M. Sarri i Francesc Vergés, i la directora de la Big Band del Catà, Rosa M. Ortega, que han explicat els detalls de la proposta.

La regidora Mercè Rosich ha explicat que el projecte neix a partir de la voluntat del consistori, a través del projecte Art k’suma i el programa Ciutat Amiga de la Gent Gran, “d’ajuntar persones de diverses generacions per dur a terme un treball conjunt, amb tot allò d’interessant que ofereix aquesta col·laboració per totes dues bandes”.

En nom del Casal de la Gent Gran, el seu president, Josep Maria Sarri, ha explicat que “ja d’entrada la proposta ens va interessar molt, perquè dur a terme projectes intergeneracionals ens agrada. Conviure i posar d’acord gent gran i gent jove és una experiència positiva. Estem encantats de ser-hi”.

En la mateixa línia, la directora de l’institut, Marta Codina, ha afegit que “estem molt contents amb la iniciativa. Ja fa anys que fem una aposta ferma per acostar la cultura popular i tradicional en el nostre alumnat, que de vegades costa, i per això ja fèiem el Nadal al Catà amb voluntat integradora i de potenciació de les arts escèniques. Quan ens van proposar que, a més, fos intergeneracional, ens va semblar encara millor”. Per a ella, “és un dels projectes més enriquidors que podem oferir als alumnes: que escoltin la veu de l’experiència, de les persones grans. El que poden aportar als nois i noies és molt enriquidor per totes dues bandes. És una oportunitat que tant de bo que pugui tenir continuïtat en el futur”.

“Alguns dels nostres alumnes potser no han passat mai tanta estona treballant en un projecte en comú amb persones grans”, ha afirmat el professor Ramon Fontdevila, que remarca que “la suma d’esforços i complicitats de totes dues bandes és sorprenent i enriquidora”.

També Rosa Ortega, directora de la Big Band del Catà, ha explicat que el projecte inicialment es va pensar perquè hi participés aquest grup, però es va considerar adient fer-lo extensiu a la resta del centre i que hi participessin alumnes que fan de cantaires i que fan teatre amb la professora Alícia Puertas.

Cal dir també que els alumnes del CFGM Fusteria i moble han col·laborat en els decorats, i els de Perruqueria i Estètica col·laboraran en el maquillatge dels artistes.

 

No Comments

Add your comment