Manresa presenta el Programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”
L’escola Sant Ignasi i l’Institut Guillem Catà de Manresa van iniciar el curs passat diversos projectes d’innovació pedagògica en partenariat amb dues institucions de la ciutat. En el cas de l’escola Sant Ignasi en aliança amb la Fundació Althaia, per apropar l’àmbit de la salut als alumnes de P3 a 6è de primària i en el de l’Institut Guillem Catà en aliança amb l’Escola Politència Superior d’Enginyeria de Manresa per estimular l’actitud científica als alumnes d’educació secundària. Els dos centres formen part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, que desenvolupen 27 centre educatius d’arreu de Catalunya.
Les aules de l’escola Sant Ignasi han acollit la presentació del programa Magnet a la capital del Bages, en la que han participar representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament de Manresa, el Departament d’Educació de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la Fundació Jume Bofill, la Fundació Althaia i l’EPSEM-UPC.
La directora de l’escola Sant Ignasi, Montse Martí, ha explicat que el centre està en procés de transformació per posar a l’alumne en el centre de l’aprenentatge i ha afegit que l’aliança amb Althaia els ha permès oferir projectes significatius per als infants. La cap del Servei de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia, Antònia Raich, ha explicat que una de les moltes raons que els uneix al centre és el fet de voler posar al pacient al centre, tal com l’escola fa amb l’alumne.
La directora de l’Institut Guillem Catà, Marta Codina, ha afirmat que van escollir com a partner a l’EPSEM-UPC que és un referent en el camp cientificotècnic al Bages. Rosa Giralt, subdirectora de l’EPSEM-UPC ha explicat que un dels eixos de la col·laboració amb el centre gira entorn a la visió de gènere en l’àmbit tecnològic i ha avançat que estan preparant una exposició sobre dona i tecnologia per al proper 8 de març.
Els models d’èxit, com ho és el programa Magnet, combinen excel·lència, benestar i equitat, ha afirmat Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill, que ha reconegut que Magnet només pot ser exitós en centres en els que els mestres i professors tenen compromís per a transformar l’educació.
Alfredo Vega, Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, ha valorat la capacitat del programa Magnet per connectar diferents agents i construir ecosistemes educatius liderats per administracions locals, com és el cas de l’Ajuntament de Manresa. Des del Departament d’Educació, Dolors Collell, directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, ha matisat que cal entendre la innovació educativa com un procés de transformació per a millorar els aprenentatges i l’equitat i no com una “moda”. També ha parlat d’innovació el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú, que ha afirmat que la capital del Bages ja fa temps que aposta per la transformació educativa. Massegú ha donat suport al fet d’obrir l’educació a institucions models com els partners de l’escoles partner a Manresa, la Fundació Althaia i l’EPSEM-UPC.
Eduquem amb el cor, creixem junts!, el projecte de l’Escola Sant Ignasi
La col·laboració amb la Fundació Althaia converteix l’escola Sant Ignasi en un espai d’aprenentatge viu i ofereix la possibilitat de transformar els coneixements que es generen a l’aula en una situació real i significativa. Treballant de forma conjunta amb la institució, des la vessant científica i social, els sabers i recursos que ofereix Althaia enriqueixen i donen sentit al dia a dia dels projectes de l’escola vinculats al cos humà, la salut i els hàbits saludables.
Fem innovació, fem Catà!, el projecte de l’Institut Guillem Catà
L’aliança de l’Institut Guillem Catà amb l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de la UPC Manresa té com a objectiu estimular l’actitud científica dels alumnes de l’Institut Guillem Catà i també els permet aprofundir en els seus coneixements de l’àmbit científico-tecnològic.
MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu
“MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat. L’objectiu és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució de referència. Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, ens col·laboració amb ajuntaments com és el cas de Manresa.
Les institucions que hi participen són institucions capdavanteres en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.
El ressò de la presentació als mitjans:
- Manresa presenta el programa d’innovació “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”. 27/01/20 – Regió 7
- Centres d’ensenyament de Manresa busquen la complicitat de les institucions capdavanteres de la ciutat. 27/01/20 -Canal 3/24
- Centres d’ensenyament de Manresa busquen la complicitat de les institucions capdavanteres de la ciutat. 27/01/20 – La República
- Escoles de Manresa busquen la complicitat de les institucions capdavanteres de la ciutat. 27/01/20 – Nació Digital
- Presenten el programa d’innovació ‘Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu’. 28/01/20 – Manresa Diari
- Centres d’ensenyament de Manresa busquen la complicitat de les institucions capdavanteres de la ciutat en el programa Magnet. 28/01/20 – Canal Taronja
- Parelles de fet en benefici del coneixement. 29/01/20. Regió 7
No Comments