Seu 1 - Rosa Sensat 6-8, 08243 Manresa, Barcelona
Seu 2 - Cami dels Tovots, s/n, Barriada Cots, 08243 Manresa, Barcelona
938 773 705
602 354 280
contacte@guillemcata.cat

MOBILITATS ERASMUS+ DEL DEPARTAMENT DE SERVEIS A LA COMUNITAT

MOBILITATS ERASMUS+ DEL DEPARTAMENT DE SERVEIS A LA COMUNITAT

Durant aquest curs quatre alumnes del departament de Serveis a la Comunitat han pogut gaudir de l’experiència d’anar durant tot un mes a fer les FCT a l’estranger. Hi han pogut anar mitjançant la beca Erasmus, cofinançada per la comunitat europea.

En Xavi i el Genís d’ASCT han estat tot el mes d’abril a Dublín, Irlanda. Allà van conviure amb una família irlandesa, a casa del Jim i la Martina. D’aquesta manera es van poder submergir completament en la cultura, la gastronomia i la llengua autòctona. Les pràctiques les van fer en un petit teatre, on sobretot s’hi organitzaven monòlegs humorístics. La seva feina va ser bàsicament la de gestors culturals del centre. Aquesta és una de les valoracions que han fet el Xavi i el Genís: “Després d’un show bastant tranquil, de tornada al tramvia, he estat pensat en tot el que he vist aquests dies, les diferències socials i culturals, les econòmiques,… Irlanda és un altre lloc, una altra realitat, una dimensió dins de l’establert fora de la nostra lògica, en poques paraules, un oasi. Des de feia molt de temps ningú havia sigut tan cordial, empàtic i amistós amb mi, si això és el caràcter estàndard dels irlandesos… és purament increïble”. 

La Soraya i la Rihab han estat tot el mes de maig a Milà, Itàlia. Elles, en canvi, han estat en una residència d’estudiants. Han pogut conèixer gent provinent de tot el món, podent gaudir d’un intercanvi cultural molt ric i divers.

Les pràctiques les han fet a la Cooperativa Lotta contro l’Emarginazione. Aquesta cooperativa té molts àmbits de treball: dones que han patit violències masclistes, drogodependències, salut mental, migració, diversitat física i intel·lectual. La Soraya i la Rihab han estat treballant en aquest últim àmbit. Han pogut veure dos tipus de recursos diferents: un per persones amb diversitat intel·lectual amb bastanta autonomia, i l’altra per persones amb diversitat funcional i intel·lectual amb més dependència, i per tant amb més necessitats d’acompanyament i atenció.

La valoració que han fet les dues participants ha estat també molt positiva, afirmant que “ens hem sentit que formem part de la gran família que és la cooperativa. Ens han integrat i fet sentir molt còmodes en tot moment”.